Novosti | O nama | Kontakt | Linkovi | Želim se naručiti | Pitanja i odgovori

Dermatološke usluge
Spolno prenosive bolesti
 

 

 

 


Arhiva


U Parizu je od 23-26. travnja 2006. g. održan šesti kongres Europske organizacije za istraživanje genitalnih infekcija i neoplazija - EUROGIN - koja okuplja liječnike i znanstvenike iz Europe. Glavna tema bile su nove praktične smjernice i prioriteti u prevenciji, dijagnostici i terapiji u svrhu sprječavanja i liječenja genitalnih infekcija humanim papilomavirusima i globalna prevencija karcinoma vrata maternice.

Opširnije


Fitoaromaterapija - monografije esencijalnih ulja i ljekovitih biljaka : temelji fitoaromaterapije

Autor : Dr.sc. Stribor Marković
Nakladnik : Centar Cedrus

Ova knjiga po prvi put na hrvatskom jeziku kemijski i botanički precizno opisuje esencijalna (eterična) ulja, njihovo djelovanje na ljudski organizam, te djelovanje najvažnijih, uglavnom klinički ispitanih ljekovitih biljaka. Budući da je vrlo opširan uvod iz temeljnih znanosti potrebnih za rad aromaterapeuta i fitoterapeuta, može se shvatiti kao udžbenik za ova dva, danas vrlo popularna, zanimanja. Knjiga je koncipirana tako da će biti jednako zanimljiva i korisna stručnjacima drugih srodnih područja (farmaceutima, liječnicima i terapeutima) kao i svakome drugome tko želi naučiti nešto više o aromaterapiji i fitoterapiji.

tvrdi uvez, format B5 (17,6 x 25 cm)

  488 stranica
166 fotografija u boji
101 ilustracija i grafikon
33 tablice sa zbirnim prikazima
82 monografije s opisanih 226 esencijalnih ulja 75 monografija ljekovitih biljaka
15 monografija biljnih (baznih) ulja.

Cijena: 319,00 kn

Narudžbe su moguće na: 
tel: 01 / 346 02 02 | fax: 01 / 346 02 03 | mob: 091 / 52 42 679

e-mail: info@centarcedrus.hr


Preliminarni testovi obećavaju i stopostotni uspjeh u eliminaciji virusa. No, dok cjepivo ne stigne, najbolji lijek je prevencija

''Vita'', siječanj 2006/ broj 143

HPV infekcije osobito su učestale u mladoj, spolno aktivnoj populaciji. Broj zaraženih u stalnom je porastu, a infekcije raznim tipovima HPV-a posljednjih su godina tri puta češće u usporedbi s genitalnim herpesom. Humani papilloma virus, HPV, postoji u mnogo tipova. Nisu svi jednako opasni (procjenjuje se da se do 80 posto infekcija preboli bez lijekova), no nedvojbeno taj je virus uzrok učestalih infekcija s mogućim teškim komplikacijama. Širenju HPV-a pridonosi i činjenica da zaraženi najčešće nisu svjesni prisutnosti virusa; rok od primarne infekcije do pojave bolesti može se protegnuti i na 15 godina. Stoga nije čudno što je cjepivo protiv HPV-a jedno je od najiščekivanijih u posljednjih nekoliko godina.
Proizvođači tzv. kvadrivalentnog cjepiva (protiv četiri najčešća HPV tipa) nedavno su zatražili odobrenje za biološku primjenu na američkom tržištu (tzv. Biologic Licence Application) od Američke udruge za hranu i lijekove (FDA). Ovih će dana takav zahtjev postaviti i nadležnim institucijama za EU i Australiju. Prema nekim predviđanjima, do široke primjene cjepiva moglo bi doći za otprilike godinu i pol. No, znatno je više vremena potrebno da se u praksi dokaže prava kvaliteta i učinkovitost cjepiva. Do tada, jedina učinkovita zaštita su znanje i prevencija.

U novom broju mjesečnika za zdravlje Vita pročitajte što o liječenju, cjepivu, važnosti znanja i prevencije kažu: Dr. sc. Magdalena Grce, Zavod za molekularnu medicinu Instituta ''Ruđer Bošković'', koja je predstavnica hrvatske u Europskoj udruzi protiv raka vrata maternice /ECCA-e/, osnovane 2002. godine sa sjedištem u Lyonu, čiji je cilj širiti ključne spoznaje o raku vrata maternice. Dr. Grce je zajedno sa dr. Adrianom Znaor iz registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i s dr. Goranom Grubišićem, predsjednikom Hrvatskog društva za kolposkopiju i bolesti vrata maternice Hrvatskog liječničkog Zbora zadužena za izradu edukativnih materijala i aktiviranje hrvatskih Internet stranica ECCA-e., i Dr. Joško Zekan, mr.sc. specijalist ginekologije, iz zavoda za ginekološku onkologiju Klinike za žensjke bolesti i porode Medicinskog fakulteta Sveučilišta u zagrebu i predsjednik hrvatske udruge Inicijativa za žensko zdravlje, i dr. Anka Dorić, voditeljica savjetovališta za spolno prenosive bolesti Poliklinike VirogenaPLus.
 


U Zagrebu održan Okrugli stol novinara koji prate zdravstvo i medicinu i časopisa "Spolno prenosive HPV i HSV infekcije u Hrvatskoj" Opširnije


U Opatiji su od 8-11 svibnja istovremeno održana tri stručna skupa: 3. Hrvatski kongres patologa i sudskih medicinara, 3. Hrvatski kongres kliničke citologije, i 1. Hrvatski simpozij citotehnologije s međunarodnim sudjelovanjem.

Skupovima je prisustvovalo više od 300 sudionika iz zemlje i 20-tak uglednih predavača iz Europskih zemalja i SAD-a. Na otvorenju u nedjelju 8. svibnja okupljene su među prvima pozdravile predsjednica Hrvatskog društva za patologiju i sudsku medicinu, profesorica Nives Jonjić, predsjednica Hrvatskog društva za kliničku citologiju mr.sc. Ika Kardum-Skelin, te predsjednica Hrvatske udruge citotehnologa Veronika Anić.  Opširnije


STRUČNI SKUP HRVATSKOG UROLOŠKOG DRUŠTVA
Proslavljena 10. Godišnjica Poliklinike URO-CENTAR


U organizaciji Hrvatskog urološkog društva i Poliklinike URO-Centar, u subotu 7. svibnja održan je stručni sastanak društva, a povodom obilježavanja 10-te obljetnice rada Poliklinike Urocentar iz Zagreba. Tema sastanka bila je vrlo aktualna: Dijagnostika i liječenje lokaliziranog karcinoma prostate, osobito s toga jer je Europsko urološko društvo proglasilo 2005-tu godinu godinom bolesti prostate. Opširnije


U Opatiji je od 10. -13. travnja 2005.pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, održan 7.Simpozij o spolno prenosivim bolestima i urogenitalnim infekcijama, ''Simpozij Slavka Schonwalda''.

Opširnije


Stručni skup u Rijeci

U organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora - podružnice Rijeka i Zavoda za patologiju i patološku anatomiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, 10. prosinca 2004.g. održan je u predavaonici Zavoda za patologiju, Cambierieva 17, stručni sastanak liječnika na temu : HPV infekcija - epidemiologija, dijagnostika, terapija i prevencija. Opširnije


Periodontitisi - dijagnostika i terapija

Opširnije


ODRŽN STRUČNO-ZNANSTVENI SKUP: ''Dijagnostika, terapija i prevencija spolno prenosivih HPV i HSV virusnih infekcija - interdisciplinrani pristup''.

U Zagrebačkom hotelu Aristos, 21. rujna 2004. godine održan je stručno znanstveni skup  ''Dijagnostika, terapija i prevencija spolno prenosivih HPV i HSV virusnih infekcija - interdisciplinrani pristup''. Opširnije


NOVI KONCEPTI U DIJAGNOSTICI PARODONTITISA I PERIIMPLANTITISA

Parodontitis je najozbiljniji oblik parodontnih bolesti, javlja se uglavnom nakon 35 godina starosti i primarni je uzročnik gubitka zuba u odraslih. Danas više ne postoji sumnja da je parodontitis krajnji rezultat interakcije između bakterija koje se nakupljaju na površini zuba i pokušaja vlastitog organizma da se bori protiv bakterijske infekcije. Opširnije


VIROGENAPLUS
je poliklinika za dermatovenerologiju, infektologiju i citologiju

Na jednom mjestu i uz najsuvremeniju opremu, nudimo specijalističke preglede, specijalne diferencijalno-dijagnostičke pretrage, terapijske preporuke i konzilijarne usluge:

Dermatovenerološki pregledi i liječenje (akne, neurodermitis, kožne alergije, psorijaza, seboroični dermatitis, pregled madeža)

Uzimanje briseva, dijagnostika i terapija urogenitalnih infekcija:
HPV-genotipizacija, herpes, klamidija, gonoreja, ureaplazma, mikoplazme (sve PCR metodom), treponema palidum (sifilis), aerobi i anaerobi.

Markeri hepatitisa A, B, C, D, HIV, citomegalovirus, Epstein-Barr virus, herpes simplex 1, 2, rubeola, toksoplazma, sifilis, borelije.

Kvalitativna i kvantitativna analiza virusa hepatitisa B i C, genotipizacija HCV.

Nalazi za 1-4 dana.
Radno vrijeme: 9 do 17 sati
Besplatne liječničke konzultacije na tel: 01/23-19-596.

 

virogena@virogena.hr | Design by Irr. 2004